Recensies

Dit boek is al geschreven in 1958, maar pas onlangs uitgegeven. Jessica Brummelkamp heeft ervoor gezorgd dat het verhaal van haar oom na meer dan vijftig jaar toch door iedereen te lezen is.

De auteur vertelt in dit boek over zijn leven dat zich voor een groot deel afspeelt in Nederlands-Indië. Hij neemt ons mee naar de bijzondere wereld van deze Nederlandse kolonie voordat de Japanners het land veroveren. Tijdens de bezetting wordt Henk tewerkgesteld in verschillende Jappenkampen en wordt hij ernstig ziek. Mede door zijn grote Godsvertrouwen sleept Henk zich door deze zware jaren heen en wordt na de bevrijding herenigd met zijn vrouw en kinderen.

Het boek speelt zich af in een interessant deel van de Nederlandse geschiedenis en is mede hierdoor boeiend. Jammer genoeg is het verhaal meer een opsomming van gebeurtenissen dan dat de lezer het gevoel heeft echt mee te maken wat de schrijver beleefd moet hebben.

Omdat het verhaal een lange periode omvat en de schrijver zeer precies de gebeurtenissen weet te beschrijven, wordt het nergens saai. Zeker voor de jongere generatie geeft dit boek een goed beeld van de gebeurtenissen in Nederlands-Indië.

© Johan van de Velde / Schrijverspunt


Lees meer over recensie by www.schrijverspunt.nl